Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lägenhetsbrand i Pålsboda – flera personer evakuerade Foto: Nick Strömgren/SVT

Lägenhetsbrand i Pålsboda – flera personer evakuerade

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i en lägenhet i en radhuslänga i Pålsboda på onsdagsmorgonen. Ingen person har kommit till skada, däremot är den branddrabbade lägenheten vattenskadad och värmen har stängts av i flera lägenheter.

– Det har brunnit i en lägenhet och det kommer ta månader att sanera den, och det kommer dröja innan hyresgästen kan flytta in igen, säger Peter Sjerling, VD på det kommunala bostadsbolaget Hallbo i Hallsberg.

Larmet om branden kom strax före klockan åtta på onsdagsmorgonen. Det brann då på vinden och elden tog sig sedan ner genom en fläkt till en lägenhet i huset. Branden kunde snabbt släckas av räddningstjänsten.

– De vänder på material på vinden så att det inte ligger något och glöder, men själva branden när släckt och det finns ingen spridningsrisk, sa Linda Forsberg på SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen strax före klockan nio på onsdagen.

Ytterligare fem bostäder drabbade

I samband med släckningsarbetet gick det åt en hel del vatten och den brandskadade lägenheten är nu alltså också vattenskadad. Enligt Hallbo kommer det ta lång tid att åtgärda den. Fastighetsägaren har varit tvungen att stänga av vatten och värme i ytterligare sex lägenheter.

– Fastighetsskötare är på plats och hjälper till att evakuera och tömma kylskåp och frysar, säger Peter Sjerling på Hallbo.

Värmen är avstängd en kortare period och Hallbo hoppas att sex av de sju hyresgästerna kan flytta tillbaka inom några dagar. Samtliga kommer att få hjälp att hitta tillfälliga boenden. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer