Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson berättar om att det kan komma att behövas extraordinära åtgärder för att klara det ekonomiska läget framöver. Foto: SVT, Tommy Pedersen/TT

Läget i regionen – kulturen och idrotten kämpar på

Publicerad

300 personer. Så många får kultur- och idrottsvenemang släppa in att sitta i publiken från och med 1 november. Det är en stor hjälp, men samtidigt har man fått vara kreativ för att hålla näringslivet igång fram till nu.

På tisdagen samlade regionledningen, tillsammans med landshövding Maria Larsson, representanter från länets kultur- och idrottsliv till möte och presskonferens.

Länsteatern blev digital

Beskedet är tydligt. Regeringens lättnad på restriktionerna, att tillåta publik med 300 personer istället för 50, är en varmt välkommen gåva. Men det löser inte alla problem. I båda grupperna har man fått ta till sin kreativa sida.

– Vi har diskuterat hur vi ska digitalisera oss och valt att jobba fram en playkanal, där vi kan hitta en ekonomi. Det ger också ett mervärde för publiken, vilket har varit uppskattat. Det har varit något gott som kommit ur det onda, säger Petra Weckström, vd Örebro länsteater.

I klippet hör du mer om läget i regionen, och hur BIK Karlskoga arbetar för att klara av hösten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya coronaviruset

Mer i ämnet