Foto: TT

Läkare under utredning – Ivo vill stoppa förskrivningsrätten

Publicerad

En läkare verksam i länet som anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, riskerar indragen läkarlegitimation för att ha skrivit ut stora mängder narkotikaklassad medicin. I väntan på besked från hälso och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, vill IVO nu att hans förskrivningsrätt ska stoppas omedelbart.

Sedan anmälan kom in till Ivo för snart två år sedan har läkaren varit föremål för utredning av yrkesutövningen. Detta då han förskrivit stora mängder narkotikaklassad medicin till ett flera patienter.

Flera apotek har Ivo-anmält läkaren, även under utredningen. I ett fall anses uppgifter kring en patient vara av sådan art att läkaren utgör en patientsäkerhetsrisk.

Därför yrkar Ivo att HSAN tillfälligt återkallar läkarens legitimation, alternativt förskrivningsrätt i väntan på slutligt beslut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.