Manifesterar för välfärden

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon anordnar organisationen Folkkampanj för Gemensam Välfärd en manifestation på ett tiotal platser runt om i landet.

En av platserna är Sigmatorget i Västerås, där Folkkampanj för Gemensam Välfärd, som består av olika organisationer och nätverk och säger sig vara partipolitiskt obunden, vill samla människor lördag, klockan 13.00.

– Det är nu eller aldrig, säger kontaktpersonen för Västerås, Maria Werme, från nätverket Slussa, som engagerar sig för människor som utsatts för utbrändhet.

Vad handlar det här om?
– Vi tycker att det är angeläget att utveckla välfärden, istället för de nedskärningar som sker idag inom vård och omsorg, skola, sjukförsäkring, pensioner osv, säger Maria Werme.

Hur stor är möjligheten att få till en förändring om man använder sig av ett så vitt begrepp, som ”utveckling av den gemensamma välfärden?”
– Vi börjar så här allmänt och tror att politiker tar till sig det som allmänheten tycker, men vi går också in på mer specifika frågor, exempelvis ska inte skattepengar gå till skatteparadis, det måste vi protestera mot, säger Maria Werme.

Övriga städer där demonstrationer kommer att hållas är Göteborg, Helsingborg, Malmö, Linköping, Luleå, Stockholm, Sundsvall, Umeå och Uppsala.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer