Moderaterna i Örebro vill se Kristersson som ny partiordförande i Moderaterna. Foto: SVT/TT

Moderaterna i Örebro län vill se Ulf Kristersson som partiledare

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen samlades Moderaternas länsförbund i Örebro för att besluta vem man vill se som partiledare efter Anna Kinberg Batra. SVT Nyheter Örebro kan redan nu berätta att förstahandsvalet blev Ulf Kristersson.

Örebro läns moderater vill se Ulf Kristersson som partiledare, berättar Anders Åhrlin (M) förbundsordförande i Örebro län.

– Ulf är vårt förstahandsval för han är den person som kan ta moderaterna in i valrörelsen och skapa ett förtroende för vår politik. Han är en skicklig och kompetent politiker, säger Åhrlin till SVT Nyheter Örebro.

Svantesson andrahandsvalet

Som nummer två nominerar länsförundet i Örebro Elisabet Svantesson.

– Vi tycker det är viktigt att skicka signaler att även hon var en av våra kandidater. Och att det är bra att hon är med i det team som Ulf Kristersson framöver får skapa omkring sig.

Jättebra partiledare

– Ulf Kristersson kommer bli en jättrebra partiledare, avslutar Anders Åhrlin. Vi känner ett stort förtroende för honom. Han är lämpad att föra fram den politik som vi kommer presentera nu inför valet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.