Arkivbild. Foto: TT

Länsbuss körde av vägen och välte – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En buss med cirka 15 passagerare har vält på väg 672 norr om Sköllersta i Hallsbergs kommun. Bussen gick av vägen i höjd med Sköllersta IP. Alla passagerar har tagit sig ut ur bussen och enligt initiala uppgifter ska de flesta vara oskadda. Fyra stycken har rapporterats in som lindrigt skadade.

Det ska vara lugnt på platsen just nu, men kan säkert bli stökigt när bussen ska bärgas, säger Lars Hedelin presstalesperson vid polisen.

Varför bussen har gått av vägen och vält kan inte polisen svara på ännu.

Enligt polisen har samtliga passagerare tagit sig ut ur bussen genom takluckan.

Vid halv nio på tisdagskvällen har räddningstjänsten avslutat arbetet på platsen. En har fått föras med ambulans till sjukhus, medan resterande har plåstras om på plats enligt SOS-alarm.

Passagerarna har fått fortsätta sin resa med en ersättningsbuss.

Orsaken bakom olyckan ska vara halka på platsen.

– Det är extremt halt på platsen, därför kanade bussen av vägen och lade sig på höger sida, säger Hedelin.

Får ligga kvar

– Bussen kommer inte att bärgas inatt. Det är en stor buss så den bärgar man inte hur som helst. Det kommer bli ganska omfattande arbete, säger Hedelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.