Nerikes brandkår skickade en stor styrka till den misstänkta branden i en industrifastighet i Hallsberg på onsdagskvällen. Foto: Emilie Pless/SVT

Glödbrand i industri i Hallsberg – sju brandbilar skickades till platsen

Uppdaterad
Publicerad

Enligt SOS Alarm brinner det just nu i en industribyggnad i Hallsberg. Nerikes brandkår är på plats med sju bilar, men omfattningen är än så länge oklar.

Enligt SOS Alarm handlade det rökutveckling från ena takfoten på den aktuella industribyggnaden, som ligger på Kvarngatan i Hallsberg.

– Det är en glödbrand som uppstått bakom plåtfasaden, säger Morgan Sandberg som är räddningsledare på plats för Nerikes brandkår.

Elden har troligen uppstått efter att man tidigare under dagen eldat med gasolbrännare på golvet inne i fastigheten för att sedan kunna måla parkeringsfickor. Elden upptäcktes av personer i grannfastigheten.

– De gjorde ett jättebra jobb och gick fram med pulversläckare för att se om de kunde släcka på det viset.

Vid 19.45 avvecklade Nerikes brandkår sin insats och lämnade platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.