En död kropp hittades i Svartån i centrala Örebro på måndagen. Foto: Angela Hanagarth / SVT

Död man hittad i Svartån i centrala Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om drunkning i Svartån i Örebro kom in till SOS Alarm vid 11:30 på måndagen. Senare hittades en man död i ån vid Hagaparken.

– En person ringde 112 och berättade att de sett en täckjacka i vattnet och att det såg ut som om det också handlade om en person, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman.

Polisen ryckte ut till platsen tillsammans med ambulans och räddningstjänst. En stund senare bärgade räddningstjänsten en kropp ur vattnet, i Hagaparken.

Område runt platsen spärrades av

Därefter spärrades platsen av för att polisen skulle kunna säkra eventuella spår och en förundersökning inleddes.

– Det handlar om en man och vår uppfattning är att han inte har legat särskilt länge i vattnet. Vi tror också att den cykel som hittats intill ån kan ha tillhört mannen, säger Tommy Lindh.

En utredning om bakgrunden till dödsfallet är inledd. Några uppgifter om att det skulle finnas vittnen till händelsen finns inte.

– Vi har startat en utredning, men inget tyder på att något brott ligger bakom, säger polisens presstalesperson Christina Hallin på måndagskvällen.

Personen hittades vid Hagabron i närheten av den plats där en man hittades död i vattnet i början av november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.