Foto: Jonas Kraft/SVT

Larm om explosion vid Vivallarondellen

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan halv sex på fredagskvällen larmades SOS Alarm om en explosion vid Vivallarondellen. En privatperson tyckte sig ha sett en explosion vid övergångsstället i närheten av Plantagen. Men när polisen kom till platsen hittade man inget som tyder på att en explosion ägt rum.

– Vi har styrkor på väg och jag tror att de precis har kommit fram till platsen, men jag har inga uppgifter om vad det är som hänt, sa Kjell Haglund, inre befäl på Nerikes brandkår initialt.

Uppdatering 18:04

Strax efter klockan 18 var räddningsinsatsen avblåst, berättar SOS Alarm för SVT Nyheter Örebro.

– Räddningstjänsten och ambulansen återgår eftersom att vi inte har hittat något föremål på platsen, säger en larmoperatör.

Larmet ringdes in av en privatperson som uppgav att han sett något som liknade en explosion.

– Nu blir saken polisisär. Jag kan inte svara på hur de går vidare, säger larmoperatören.

Uppdatering 18.15

Klockan kvart över sex på kvällen hade även polisen blåst av sin insats.

– Vi kan inte hitta någonting som tyder på att en explosion ägt rum. Personen som ringde in larmet sa sig ha hört en smäll och sett en rökpelare, men kan kanske ha varit ett väderfenomen, säger polisens insatsledare Torbjörn Roos.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.