Polisen utreder mordförsök efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på söndagskvällen om en misstänkt skottlossning i bostadsområdet Baronbackarna i Örebro. En grupp personer uppges ha skjutit med ett vapen mot två personer och polisen har nu inlett en förundersökning om mordförsök.

De två personer som anmälde skotten säger att de avlossades av någon i en grupp på sju eller åtta personer. Vid 19.30-tiden ringde de polisen.

– Vad de har sagt är att de riktade något som de uppfattade som ett vapen mot dem. Utredningen får visa om det kan styrkas eller inte, men de har i alla fall uppfattat det som att de blivit beskjutna, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

– Vi vet inte om det gjorts för att skrämmas eller skada.

Polisen har pratat med människor som bor i husen omkring och fått bekräftat att det hörts smällar vid samma tid. Kvarteret har sökts igenom med hjälp av hundar.

Polisen har hittat tomhylsor vid platsen och har därför inlett en förundersökning om försök till mord.

– Jag vet att man hittat tomhylsor. Men det är oklart vad för slags vapen som använts, säger Evelina Molander, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Ingen gripen

Efter skottlossningen ska den större gruppen sedan ha sprungit därifrån. Vid 13-tiden på måndagen var ingen person gripen i ärendet.

– Vi har ingen misstänkt eller frihetsberövad, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i Region Bergslagen.

Ingen person skadades fysiskt vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.