Olyckan skedde öster om Ekeby-Almby. Foto: SVT DESIGN

Förare i kraftfull kollision med älg: ”Fick klippa upp taket på bilen”

Uppdaterad
Publicerad

En bilist har under torsdagsmorgonen krockat med en älg på väg 207 öster om Ekeby-Almby. Föraren till bilen blev fastklämd i samband med olyckan.

– Det handlar om en rejäl kollision, säger Henrik Persson, inre befäl på Nerikes Brandkår.

Vid 6.28 på torsdagsmorgonen kallades polis, ambulans och räddningstjänst ut till olycksplatsen.

Enligt polisen och  trafikverket rör det sig om en viltolycka som inträffat på väg 207 i riktning mot Örebro.

– Det är en förare som har kolliderat med en älg öster om Ekeby-Almby. En person är skadad och fastklämd i bilen. Det handlar om en rejäl kollision. Älgen ligger kvar vid sidan av vägen, säger Henrik Persson, inre befäl på Nerikes Brandkår.

Klippt upp bilen

Räddningspersonal på plats lyckades efter en stund få ut den fastklämde föraren genom att klippa upp fordonet. Enligt uppgifter från polisen var den skadade föraren vid medvetandet när han åkte iväg i ambulansen. Skadeläget är dock osäkert.

– Räddningspersonalen fick ut personen genom att klippa upp taket till bilen, säger Henrik Persson.

Riskområde för viltolyckor

Den så kallade Hjälmarrakan är enligt räddningstjänsten ett känt område när det kommer till viltolyckor.

Trafiken beräknas bli rejält påverkad under torsdagsmorgonen med anledning av olyckan. Enligt polisen uppdatering klockan 7 är det helt stopp i trafiken i båda riktningar. Polisen uppger även att älgen dog i samband med krocken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.