Foto: Monika Bruhn / SVT

Lastbil körde av bro – föraren tog sig ur själv

Uppdaterad
Publicerad

En trailerdragare välte vid en bro i söder om Hjortkvarn på riksväg 51 på tisdagskvällen. När föraren fick möte körde han ut mot vägakanten som gav vika.

– Vår styrka som är på plats säger att släpet hänger ner från bron, säger Kjell Haglund på räddningstjänsten. Jag misstänker att det kommer att kräva tungbärgare för att försöka få loss den.

”Bara skrot”

Enligt ägaren till trailerdragaren, Tobias Brååt, fick föraren möte på den smala vägen och körde ut på vägrenen som gav vika.

– Föraren har klarat sig bra och godset är det inte heller någon fara med, säger han till SVT Örebro. Trailerdragaren är däremot bara skrot.

Föraren kunde själv ta sig ur fordonet utan allvarligare skador men följde ändå med ambulans till sjukhus för kontroll.

Tillfälligt stopp under bärgningen

Lasten bestod av exportgods som trots att det klarat avåkningen kommer att anlända ett dygn senare till kunden.

– Nu väntar vi på mobilkran som kan lyfta bort trailerdragaren, säger Tobias Bååt.

Bärgningsarbetet blev komplicerat och vägen var avstängd under natten mot onsdagen.

– Det tog tid innan vi kunde lämna över till väghållaren. De har fått använda kran för att få upp fordonet ur diket och det fanns ju miljöaspekter att ta hänsyn till, säger Kenneth Johannesson vid polisens regionledningscentral.

Bärgningen var genomförd vid 5-tiden på onsdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.