Lastbilar i krock – chaufförer misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

Tre lastbilar körde ihop på E18/E20 under natten. Alla tre chaufförerna fick föras till sjukhus med lättare skador men bärgningsarbetet beräknas ta desto längre tid. Dessutom finns misstanke om brott i samband med kollisionen.

Natten mot måndagen blev tre lastbilar inblandade i en trafikolycka mellan Glanshammar och Arboga på E18/E20.

Bogserade på motorvägen

En lastbil som tillhörde ett cirkussällskap hade tagit en annan lastbil på släp och bogserade den på motorvägen.

– Helt emot reglerna, säger Fredrik Bäcker på polisen i Örebro. Den lastbil som bogserades ska dessutom ha varit nedsläckt.

Det resulterade i sin tur i att en annan lastbil körde in i den släckta lastbilen som körde i diket. Samtidigt fick dragbilen ett kast och ställde sig tvärs över vägen.

Vårdslöshet i trafik

Alla tre chaufförerna fick föras till sjukhus med lättare skador.

Inledningsvis finns en anmälan om vårdslöshet i trafik upprättad men enligt polisen kan det tillkomma fler brottsrubriceringar i samband med olyckan.

Bärgningsarbetet pågick frampå förmiddagen och trafiken leddes om, men vid niotiden meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.