Lastbilschaufför häktad efter dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som misstänks för vållande till annan död i samband med dödsolyckan på riksväg 52 häktades under tisdagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för brott, vilket är det den starkare misstankegraden.

Chauffören greps direkt vid olycksplatsen och anhölls sedan. Åklagaren begärde att han skulle häktas misstänkt för vållande till annans död.

Misstänks ha orsakat dödsolyckan

Enligt åklagaren finns det en risk att den misstänkte avviker, om han inte fortsätter att vara frihetsberövad. Häktningsförhandlingen hölls under tisdagseftermiddagen i Örebro tingsrätt, och rätten beslutade att chauffören skulle häktas.

Lastbilschauffören kolliderade med en taxibil på väg 52 strax utanför Hampetorp i lördags morse. Taxichauffören, en man 55-årsåldern, omkom i olyckan.

Nekar till brott

Ytterligare en person skadades i olyckan, och fick föras till USÖ. Han mår efter omständigheterna väl, enligt en presskommuniké från sjukhuset på måndagen.

Chauffören nekar till brott.

Åtal ska vara väckt senast 1 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.