Lastbilsolycka på E20 – trafiken mot Örebro stoppades

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde in i ett vajerräcke på E20 i Finnerödja, söder om Laxå, på onsdagsmorgonen. Larmet kom strax cirka 07:15 och 07:45 meddelade SOS Alarm att norrgående körfält i riktning mot Örebro har stängts av helt.

– Det är blankis på platsen och det läcker diesel från tanken på lastbilen. Räddningstjänsten arbetar med att få stopp på det och städa upp på platsen, säger Linda Forsberg på SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

Trafiken i norrgående körfält på E20, i riktning mot Örebro, har stängts av i samband med olyckan. Prognosen för när räddningstjänstens arbete skulle vara klart sattes till klockan 10.

– Räddningstjänsten håller fortfarande på och pumpar diesel från tanken och körfältet är fortfarande avstängt, säger Linda Forsberg vid niotiden på onsdagen.

Arbete med att sanera och bärga lastbilen drog dock ut på tiden och inte förrän klockan 10:45 meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen.

Stillastående fordon

Söder om nuvarande olycka står tre lastbilar still på E20 från Hansatorp till Finnerödja i riktning mot Örebro/Eskilstuna. Lastbilarna har stått still sedan strax efter halv sju på onsdagsmorgonen och tar sig inte upp för Finnerödjabacken. Enligt Trafikverket råder det stor påverkan på trafiken också vid detta område. Prognosen för att vägen åter ska vara helt fri där är i nuläget satt till klockan 12:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.