Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christian Liljenhed (L) är förbundsordförande för Liberalerna i Örebro län. Han ser ett växande stöd för partiet i länet. Foto: Johannes Weckström/SVT

Liberalerna både försvinner och återvänder i länets kommuner

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna ligger svajigt till i länet. Den senaste mandatperioden har de haft enstaka stolar i fullmäktige i kommunerna, flest i Kumla och Örebro. I årets val finns det efter uppehåll en kandidat i Laxå, men i Degerfors försvinner partiet.

Liberalerna har haft det tungt på riksplan den senaste mandatperioden och mätningar har gång på gång visat att de legat på gränsen för att ta sig in i riksdagen. I Örebro län bröt Liberalerna i Ljusnarsberg med moderpartiet och i höst finns ingen kandidat på vallistan i kommunen. Inte heller i Hällefors eller Degerfors, där man haft en stol sedan 2018, ställer man upp i årets val.

Christian Liljenhed (L) är förbundsordförande för partiet i Örebro län och berättar i klippet om partiets utsikter inför valet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet