Foto: SVT

Lindbäck gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Speedwaystjärnan Antonio Lindbäck gör comeback i elitserien när hans Indianerna möter Västervik hemma på tisdag.

Antonio Lindbäck bröt båtbenet i en krasch i Polen inför premiären och har gått gipsad. Nu är gipset ersatt med ett specialskydd och Lindbäck har testkört.

– Handen är fortfarande inte hundraprocentigt läkt, i vissa lägen gör det fortfarande ont. Förhoppningsvis ska skyddet hjälpa och se till att jag inte kommer ända ut i de sträckningarna där det gör som ondast. Sen får man bara bita ihop, säger Antonio Lindbäck till Tvärsnytt.

Elitserien i speedway

Han sammanfattar skadeperioden som väldigt jobbig.

– De här fyra veckorna har varit riktigt plågsamma, att sitta vid sidan om och titta på speedway. Så det är verkligen skönt att vara uppe på cykeln och köra igen, säger Lindbäck.

Lindbäcks comeback är välkommen. Tippade topplaget Indianerna har fått en tung start i elitserien och ligger nästsist inför tisdagens bottenmöte mot Västervik.

Laguppställningarna:

Indianerna

1. Fredrik Lindgren (K)

2. Antonio Lindbäck

3. Niels-Kristian Iversen

4. Kenneth Bjerre

5. Piotr Protasiewicz

6. Mikael Max

7. Joel Andersson

Västervik

1. Rune Holta

2. Daniel Nermark

3. Davey Watt

4. Hans Andersen

5. Troy Batchelor

6. Peter Ljung (K)

7. Ludvig Lindgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet