Linda Svahn (S) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg. Foto: Mikael Åberg / SVT

Lindesberg ändrar sitt beslut om visstidsanställning – igen

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en gång ändrar Lindesbergs kommun sitt beslut om att dra tillbaka visstidsanställningen i tio månader för de elever som gått barn- och fritidsprogrammet. Nu kommer eleverna få alla tio månader, som de hade blivit lovade vid skolstart.

Beslutet om att dra in de utlovade 10 månadernas visstidsanställning efter tre års studier på barn- och fritidsprogrammet i Lindesberg rörde upp känslor. Efter att frågan lyftes i media valde Lindesbergs kommun att delvis backa i frågan, och erbjöd fem månader istället.

Nu meddelar dock kommunen att de helt backar från tidigare beslut och kommer erbjuda årets studenter, samt de som nu går i ettan och tvåan, tio månaders visstidsanställning efter studierna.

Kommer tas bort

Men, därefter tar det stopp. De elever som börjar på programmet i höst kommer inte att erbjudas samma möjlighet. Det beslutade Barn- och utbildningsnämnden enhälligt idag.

– Det är skönt att vi nu hittat en lösning för de här eleverna som alla partier i nämnden är eniga om och står bakom, säger Linda Svahn (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Försöker hitta jobb

Kommunen arbetar nu med att hitta placeringar för de elever som tog studenten förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.