Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Zila Conejeros är enhetschef vid arbetsmarknadsenheten i Lindesberg. Foto: Louise Gustavsson/SVT, Marcus Ericsson/TT

Lindesberg erbjuder över 200 feriejobb

Publicerad
Lindesbergs kommun vänder nu helt vad det gäller antalet feriejobb för unga i sommar. Efter att ha knutit nya kontakter kan de nu erbjuda 206 ungdomar sommarjobb.

I början av maj såg det mörkt ut inför sommaren när det gällde både sommarjobb och sommaraktiviteter för unga. Där och då såg de bara hur arbetstillfällena för unga blev färre och färre till följd av coronaviruset.

– Vi kommer inte kunna ge så många som faktiskt vill arbete. Men vi gör så gott vi kan för att lösa så mycket vi kan, sa kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S) då.

Kan erbjuda över 200 jobb

På onsdagen presenterade kommunen en helvändning. 206 feriejobb om tre veckor vardera har de lyckats lösa.

– Ungefär 15 personer har sökt men ännu inte fått ett erbjudande. Vi har tecknat upp hela vår budget, men det kan fortfarande hända saker givetvis utifrån att någon kanske får ett annat sommarjobb och tackar nej till sitt erbjudande. Vi får se hur många det blir när vi är helt klara, säger Zila Conejeros, enhetschef för arbetsmarknadsenheten i Lindesberg.

Ljusning även för sommaraktiviteter

Även när det kommer till sommarlovsaktiviteterna ser man en ljusning.

– Vi känner oss hoppfulla utifrån Folkhälsomyndighetens besked i början av veckan, att vi kan räkna med att fullfölja våra aktiviteter om vi håller oss till de restriktioner som finns, säger Magnus Sjöberg, förvaltningschef tillväxtenheten.

Är ni förberedda ifall läget ändras på nytt?

– Vi är inställda på att vi kan få nya besked och då kommer vi att snabbt anpassa oss utifrån det. Det är vårt utgångsläge och vi bevakar det hela tiden, säger Magnus Sjöberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer