Martin Almgren på plats i Malmö inför helgens delfinal i Melodifestivalen. Foto: SVT

Lindesbergaren gör sig redo att inta Mello-scenen

Publicerad

För drygt två år sedan stod han som vinnare i musiktävlingen idol. Nu är Lindesbergaren Martin Almgren tillbaka i rampljuset som debutant i Melodifestivalen.

I helgen intar Martin Almgren från Lindesberg scenen på Malmö arena med en låt skriven av Josefin Glenmark och Märta Grauers. Arrangemanget står Martin själv för.

– Det är en pampig contry-pop-midtempo-tjottafräs, beskriver han. Skämt åsido, det är en fantastisk låt där jag får ta ut svängarna och verkligen sjunga. Texten är dessutom suverän.

Martin Almgren fick stort stöd från hemorten Lindesberg när han under hösten 2015 var med och tävlade i idol.

– Utan Lindeborna hade det aldrig gått, utbrister han. Det är där jag har mina rötter och det är där jag känner mig trygg. Förstå vad illa det måste ha låtit när jag började sjunga runt om på olika krogar, men de har stannat kvar hos mig! Jag får rikta ett stort tack till alla för det!

Och han har en speciell hälsning till alla ”där hemma”.

– Jag ska försöka att inte göra er besvikna!

Du som inte kan vänta till helgen kan höra en bit av Martins bidrag ”A bitter lullaby” här!

Mer om Melodifestivalen 2018

Inför Melodifestivalen 2018, har 2771 bidrag skickats in, vilket är det högst antal inskickade låtar sedan 2012.

Årets Eurovision son contest hålls i Portugal efter att Salvador Sobral vann i Kiev förra året. Där tävlade Robin Bengtsson för Sverige med bidraget ”I can´t go on” som slutade på en femte plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.