Josefin Malefelt bibliotekarie på Lindeskolan Foto: Nick Strömgren/SVT

Lindesskolans bibliotek blir hedersomnämnt

Uppdaterad
Publicerad

Lindesskolans biblioteks blev nominerade till årets skolbibliotek 2021 som delades ut av Nationella skolbiblioteksgruppen. Någon första plats blev det tyvärr inte men lika stolt är skolan och biblioteket för ett hedersomnämnande.

Svensk- och historieläraren Staffan Blixt menar att skolans bibliotek nyttjas väldigt mycket och framförallt lär sig elever mycket om källkritik och hitta fakta i böcker istället för på exempelvis wikipedia.

Hedersomnämnade

Eftersom det inte blev någon första plats för Lindeskolans biblioteks så fick de och en annan skola ett hedersomnämnde. Och bara en sådan utmärkelse är skrytsamt nog, menar gymnasiechefen Staffan Hörnberg.

– Det här innebär att de på biblioteket har gjort ett väldigt bra jobb. Att vi fått ett hedersomnämnande är jätteroligt, säger Staffan Hörnberg.

Häng med in i Lindeskolans bibliotek och bibliotekarien Josefins vardag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.