Foto: Jesper Mattsson/SVT

Lisa Dahlkvist tillbaka i Örebro

Publicerad

Lisa Dahlkvist gör sitt första träningspass på Behrn Arena. Det har gått nio år sedan hon lämnade Kif Örebro. Nu är hon tillbaka till en klubb där mycket har hänt.

Under förra året slutade Kif på en andraplats i damallsvenskan och tränaren Richard Nilsson belönades med utmärkelsen ”årets tränare” för sitt arbete.

– Jag har haft ögonen på Örebro under förra året. Det har gått väldigt bra för dem. De har fått ihop laget på ett helt fantastiskt sätt. Jag tycker Rickard har visat prov på hur en bra tränare är och det fick han också uppskattning för på fotbollsgalan.

Det är mycket spännande som har hänt här, så jag kände att jag vill vara med och komma hem igen och spela, säger Lisa Dahlkvist.

– Det är jätteroligt att få tillbaka henne. Hon kommer att göra en väldigt stor nytta som som mittfältare, säger tränaren Richard Nilsson.

KIF Örebro satsar nu inför Champions League-spel. Förutom Lisa Dahlkvist har man värvat ytterligare två spelare med landslagsmeriter: mittfältaren Hanna Folkesson och målvakten Carola Söberg. Och att förutom damallsvenskan få spela mot utländska topplag påverkade beslutet att återvända till Örebro.

– Så klart jättemycket. Det är jättekul att ha sådana matcher att se fram emot under året, säger Lisa Dahlkvist.

Hon återvänder inte bara till en tidigare klubb, utan också till en arena som hon har knatat runt på otaliga gånger som liten. Hennes pappa, Sven ”Dala” Dahlkvist, var tränare för Örebro sportklubb på 1990-talet och det gör det speciellt att nu få Örebro som hemmaplan.

– Det känns ju jättekul. Jag har haft hela min uppväxt här, med fotbollen och pappa som har varit tränare. Jag kan säga att det nästan känns som att att jag är född på läktarna här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

damallsvenskan 2015

Mer i ämnet