Trafikljus i olyckskorsning trasiga: ”Väldigt olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan flera dagar tillbaka är trafikljusen ur funktion i den vältrafikerade korsningen Hertig Karls allé och Hagagatan. Men de skyltar som satts upp för att varna om att signalen är släckt hindrade inte att en person på elsparkcykel krockade med en bilist på fredagsmorgonen.

Olyckan fick ansvariga på Örebro kommun att se över säkerheten i korsningen ytterligare. För än dröjer det innan ljusen fungerar igen.

– Ofta brukar vi kunna åtgärda trasiga trafikljus på en dag, säger Joakim Hultin som är ansvarig trafikingenjör. Men här handlar det om ny teknik och därför väntar vi på en reservdel.

Det innebär att ljusen inte kommer att fungera förrän tidigast onsdag den 8 december.

– Det är både väldigt olyckligt och frustrerande eftersom det här är en plats där det både är mörkt och halt och bilister har en tendens att köra fort, säger Joakim Hultin.

Den unga kille som färdades på elsparkcykeln fick föras till sjukhus med befarat benbrott. Det är i nuläget oklart om någon av trafikanterna gjort sig skyldiga brott.

I kippet berättar Joakim Hultin om vilka åtgärder man kommer att vidta i väntan på att ljusen lagas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.