LO manifesterade för rätten till arbetskläder Foto: Anders Nord/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

LO manifesterade för rätten till arbetskläder

På lördagen anordnare Regionala ungdomskommittén på LO-distriktet i Örebro och Värmland en manifestation för rätten till betalda arbetskläder.

Promenaden avgick från Stortorget i Örebro och fortsatte genom de centrala delarna av staden. Arrangören, LO:s regionala ungkommitté, anordnade manifestationen för att belysa rätten till betalda arbetskläder.

I dag råder en ojämlikhet på arbetsmarknaden när det gäller just betalda arbetskläder, menar LO, och lyfter att till exempel en svetsare får sina arbetskläder betalda, samtidigt som en bartender i många fall förväntas använda sina privata kläder utan ersättning.

– Det är inte någon regelrätt demonstration, mer för att visa på ett bekymmer och för att få igång diskussion och debatt om det, säger Robert Roos, ansvarig ombudsman på LO-distriktet Örebro och Värmland.

”Här för att stödja”

Tony Karlsson deltog i lördagens manifestation. Foto: Anders Nord/SVT

Det var en handfull personer som dök upp på manifestationen. Tony Karlsson var en av dem som deltog, i bar överkropp.

– För att stödja alla som arbetar utan arbetskläder. Jag har som tur är en arbetsgivare som betalar byxor åt mig, men det är inte alla som har den turen. Som får stå för egna kläder och slita på dem för egna pengar.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer