Malin Lake instruerar Tony Blomqvist om hur löpbandet fungerar Foto: SVT

Här löper festivalbesökarna för ett varmare Örebro

Publicerad

I går inleddes Örebro city sportfestival. Ett av alla evenemangen är ett löpband som ska rulla i 58 timmar som folk köpt in sig på.

– Pengarna kommer gå till Stadsmissionen, för ett varmare Örebro, säger initiativtagaren Malin Lake.

Efter bland annat flera mord och en hatstorm mot fotbollsspelaren Jimmy Durmaz från Örebro så tyckte Malin Lake att det var dags att visa en ljusare sida av Örebro. Därför rullar nu ett löpband där man kan visa sitt stöd.

– Det är bra för att det är alla möjliga som är med och springer. Företag, privatpersoner och politiker, allt för att skänka pengar och visa sitt stöd för ett varmare Örebro, säger Malin Lake.

''En del av mitt liv''

Pengarna skänks till Örebro Stadsmission som hjälper människor som har det tufft i samhället. Tony Blomqvist är hemlös och han vet vad Stadsmissionen betyder för honom.

– De är en del av mitt liv. Jag är där fem dagar i veckan och äter frukost och ibland hjälper jag till med saker. De ger mig en fin omtanke, säger han.

Tuff situation

Tony berättar hur han hakar sig fram i livet. Hur dagarna ser ut varierar.

– Det är blandat, upp och ner. Ibland går det bra och ibland sämre, säger han.

Tony fick nu kicka igång löpbandet. Det gjorde han med glädje, även om det var lite oklart hur det skulle gå.

– Jag satsar på att springa i femton minuter, efter det får vi se. Jag vet ju inte hur min kondition är, säger han glatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.