Företagshotell Hive om pandemin: ”Det har varit en berg- och dalbana”

Publicerad

Ett av de kontorshotell som finns i Örebro ställdes liksom många andra verksamheter inför en oviss framtid när pandemin slog till. Men tack vare statligt stöd och hjälpsamma kunder har kontorhotellet Hive kunnat känna hopp.

– Många har försökt avvakta situationen och hitta lösningar, säger ägaren Johan Sahlman.

Företagshotellet Hive har sina lokaler i centrala Örebro och bedriver även konferensverksamhet. När pandemin slog till förändrades förutsättningarna snabbt.

– Under pandemin har det varit en berg- och dalbana. Från första chocken till att förstå vad som var rätt att göra.

Coronaviruset i Örebro län

Större ytor, färre människor

Restriktioner och smittspridning gjorde att egenföretagare som hyrde platser på hotellet tillfälligt försvann. Räddningen har varit statliga stöd och att kunder varit måna om att stötta. Bland annat de företag som inte haft tillräckliga ytor för att träffas smittsäkert.

– Det man tappade var de mindre mötesrummen, medan de största konferenslokalerna kunde hyras ut till en mindre skara personer. Mindre grupper tog större rum för att hålla det coronasäkert.

Hör mer i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet