Foto: Claudio Bresciani/TT

Lurades till skola och rånades

Publicerad

Två män och en flicka åtalas för grovt rån, respektive medhjälp till grovt rån efter att en man lurats till en plats där han senare blivit bestulen och misshandlad.

Det var i början av juli som den 15-åriga flickan ska ha kontaktat en man och stämt träff med honom en kväll vid Alléskolan i Hallsberg. Men när mannen kom dit blev han överfallen av män.

De båda männen, 21 och 26 år, hotade offret med kniv och tvingade till sig en mobiltelefon, en keps och en ring som den 15-åriga flickan ska ha tagit hand om.

Sen fortsatte männen med att slå och sparka rånoffret som fick flera blåmärken och hjärnskakning. Rånarna ska också ha förnedrat mannen genom att spela in en film då han låg blodig på marken och tvinga honom att tacka för att han inte blivit knivhuggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.