Det finns en politisk vilja att öppna förlossningen i Karlskoga före 2026. Foto: Maria Bergman / Region Örebro län

Majoriteten lägger förslag om återöppning av Karlskogas förlossningsavdelning

Uppdaterad
Publicerad

En kartläggning som regionen låtit göra visar på möjliga åtgärder för att förlossningen på Karlskoga lasarett ska kunna bedrivas säkert. Det gör att den politiska majoriteten kommer föreslå Hälso- och sjukvårdsnämnden att förlossningen öppnas igen så snart som möjligt.

Det här skriver Hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

Kartläggningen visar att det bland annat kommer behövas fler läkare, ytterligare kompetensutveckling med fokus på livsuppehållande åtgärder och kamerateknik för att förlossningen i Karlskoga ska kunna bedrivas patientsäkert.

BB i Karlskoga

– Kartläggningen visar på möjliga åtgärder för att förstärka vårdkedjan för de sjuka nyfödda barnen i Karlskoga. Vi bedömer att de insatser som krävs är rimliga åtgärder för att förstärka förlossningsvården i Örebro län, säger Karin Sundin (S), ordförande för Hälso- och sjukvårdsnämnden, i pressmeddelandet.

Något exakt datum för när förlossningen åter igen ska vara öppen nämns inte mer precist än ”så snart det är möjligt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BB i Karlskoga

Mer i ämnet