Följ med Malin och Hussein in på en lektion. Foto: SVT

Nu ska Malin och Hussein bli undersköterskor: ”Det är ett jätteroligt jobb”

Uppdaterad
Publicerad

Totalt är det 25 anställda inom vården i Karlskoga kommun som vidareutbildas till undersköterskor. Här får du möta Malin och Hussein, två av eleverna som till årsskiftet får en ny yrkestitel.

Hussein Konbos har bott i Sverige i sju år. Han arbetar idag inom vården och trivs med sitt jobb. Han har flera gånger sökt undersköterskeutbildning men tidigare inte fått plats. Nu är han en av de 25 elever som vidareutbildas genom äldreomsorgslyftet. 

”Man får mycket tillbaka”

Malin Taaveniku jobbar som vårdbiträde på ett äldreboende i Karlskoga sedan några år. När chansen kom tvekade hon inte inför att hoppa på vidareutbildningen till undersköterska.  

Coronaviruset i Örebro län

– Gillar man att jobba med människor och finnas där i alla stadier i livet så tycker jag absolut man ska läsa till undersköterka. Det är ett jätteroligt jobb, mycket givande och man får mycket tillbaka.  

I klippet får du följa med in på en lektion där det övas på praktiska moment. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet