Foto: SVT

Man anhållen för mord

Uppdaterad
Publicerad

En 24-årig man anhölls i eftermiddags skäligen misstänkt för mordet på en 18-årig kvinna som hittades död i sin bostad i Örebro i lördags.

– Jag vill inte närmare kommentera hur vi fått fram det här, utan vi har arbetat med ärendet och hållit förhör, säger Kalle Wallin, tillförordnad polisområdeschef.

Det var natten till i lördags som den 18-åriga kvinnan varit på ett nattöppet café i centrala Örebro. Vid tretiden när caféet stängde gick hon hemåt längs Nygatan med några karmater. De svängde av vid Rådmansgatan och skildes åt utanför en port där en av vännerna bor.

Kvinnan fortsatte ensam med sin cykel mot hemmet och drygt tolv timmar senare hittades hon mördad i sin bostad, några kvarter därifrån.

Fortsätter arbeta med olika vinklar

– Det som sker nu är att vi jobbar intensivt med den här delen med den misstänkte mannen. Men parallellt med det så fortsätter vi bearbeta allt material som vi fått in. Skulle det vara så att den här misstanken inte håller, då är det viktigt att vi fortsätter jobba med de övriga delarna, säger Kalle Wallin.

I övrigt är polisen företegen, men det ska inte finnas något tvivel om att det rör sig om mord. Det preliminära obduktionsresultatet visar att de skador 18-åringen hade inte skulle kunnat orsakas av henne själv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.