Foto: SVT/TT

Man åtalades för våldtäkt mot barn – frias av tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalades för ett stort antal övergrepp för våldtäkt mot barn. Enligt åtalet skedde övergreppen under fyra års tid. Nu frias mannen av Örebro tingsrätt.

Mannen, som är skriven i västra Sverige, åtalades i juni för övergrepp. Enligt åtalet berättade målsägande om övergreppen för en psykolog.

Tingsrätten skriver i domen att det målsägande sagt om övergreppen är svårt att värdera. Enligt rätten har denne uteslutande inte närmare kunnat berätta när och var övergreppen skedde.

”I avsaknad av en levande, detaljrik berättelse är det svårt att pröva robustheten i berättelsen mot annan utredning.”, skriver rätten i sin dom.

Enligt åtalet ska ett stort antal övergrepp ha skett i en bostad där det funnits flera andra personer. Tingsrätten skriver i domen att personerna trots det inte reagerat, eller kommit in i ett rum där ett övergrepp har pågått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.