Foto: SVT

Skar man i ansiktet med kniv – åtalas för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas för grov misshandel i samband med ett bråk som uppstod mellan flera grupper på Järntorget i Örebro i april tidigare i år. Enligt åklagaren ska mannen ha skurit en annan man med kniv. Samma man åtalas samtidigt för ytterligare ett fall av grovmisshandel med rakblad.

Det var på eftermiddagen den 23 april i år som ett bråk utbröt i Henry Allards park på Järntorget i centrala Örebro. En 19-årig man fick föras till sjukhus efter att han ska ha blivit knivskuren i ansiktet av en 20-åring.

Enligt åtalet ska 20-åringen ha gått upp till 19-åringen och greppat tag om den yngre mannens kläder för att sedan försöka slå honom i ansiktet. Han ska då ha missat och istället tagit fram en kniv och skurit målsägande i ansiktet. Uppgifter som även vittnen lämnar till polisen.

20-åringen nekar till brottet och hävdar att han är den som blivit attackerad av målsäganden och dennes kompisar. Och att han har agerat i självförsvar.

19-åringen kunde själv ta sig till Universitetssjukhuset i Örebro och fick sy såret som gick längs käklinjen.

Ytterligare ett fall

20-åringen misstänks även för en grov misshandel 2017, som ska ha skett vid Norasjön i Nora kommun. 20-åringen ska då ha skurit en man med rakblad i ansiktet och på överkroppen i samband med ett bråk.

Åklagare Karin Lindell anser att båda brotten bör bedömas som grova just på grund av att vassa föremål har använts i båda fallen.

Oklara motiv

Lindell kan inte säga mer om något motiv bakom de två händelserna än att det förekommit någon form av osämja och att de båda offren känner gärningsmannen sedan tidigare.

I förundersökningen framgår det att bråket i Nora var planerat i förväg men att det spårade ur när rakbladet kom fram.

Den misstänkte mannen nekar till båda brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.