Foto: Anders Wiklund/TT

Man attackerade folk i centrala Örebro – åtalas för flera fall av misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Mannen åtalas för att ha misshandlat en person i en lägenhet på öster. I samma lägenhet ska han ha hotat och försökt misshandla ytterligare två personer. Attackerna fortsatte senare i Oskarsparken mot andra personer.

En man i 50 årsåldern åtalas för att under samma dag i juni i år ha misshandlat tre personer och utsatt två andra för försök till misshandel respektive olaga hot.

Den första misshandeln ägde rum i en lägenhet på Öster i Örebro där en man fick flera knytnävsslag i ansiktet. På samma adress ska den misstänkte även utsatt en annan man för olaga hot och ytterligare en man för försök till misshandel.

Fortsatte utomhus

Senare samma dag misstänks mannen för ytterligare två fall av misshandel som ägde rum i Oskarsparken i Örebro. Mannen hotade även att han skulle ta det ena offrets barn om denne inte stannade.

Den nu åtalade mannen greps vid 15-tiden samma dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.