Foto: SVT

Man bedöms vara skyldig till mord – ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalades för att ha huggit ihjäl en jämnårig man med en yxa eller ett liknande tillhygge. Nu skriver Örebro tingsrätt i ett beslut att mannen bedöms vara skyldig till mord och flera mordbränder. Mannen ska nu genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning innan domen kommer.

I september förra året hittades en kropp i södra länsdelen. Den misstänkte blev initialt misstänkt för att ha anlagt bränder i två ladugårdar och en brand ett uthus. Ladugårdarna blev totalförstörda.

Senare tillkom även misstankar om att han dödat den andre mannen.

Mannen åtalades för mord, mordbrand och för att ha hotat två personer. Enligt åtalet utgav han sig för att var den avlidne mannen och skickade dödshot till personerna.

Tingsrätten skriver i sitt beslut att det finns övertygande bevisning mot mannen, men att det finns ett behov av att han genomgår en rättspsykiatrisk undersökning för att tingsrätten sedan ska kunna bedöma vilken påföljd han ska få för brotten.

Mannen har hela tiden nekat till brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.