Det var i måndags kväll som polisen larmades till Brickebacken. Foto: Monika Bruhn.

Man begärs häktad efter mordförsöket i Brickebacken

Uppdaterad
Publicerad

En man har i dag begärts häktad, misstänkt för mordförsöket som inträffade i Brickebacken i Örebro i måndags kväll.

Det var i måndags kväll som polisen larmades till stadsdelen Brickebacken i Örebro. Flera samtal hade inkommit om att skott avlossats.

På plats hittade de en kvinna som var skottskadad. Enligt polisen har kvinnan varit målsägande i en tidigare förundersökning gällande förberedelse till mord. En förundersökning som lades ned fem dagar innan det misstänkta mordförsöket inträffade.

Misstänkt mordförsök i Brickebacken

LÄS MER: Polisen bekräftar: ”Fanns misstankar om att kvinnan skulle bli skjuten”

Begärts häktad

På måndagskvällen greps en man och på torsdagen har mannen, som är i 45-årsåldern begärts häktad av åklagare, misstänkt för försök till mord.

– Jag anser att det finns häktningsskäl, men mer vill jag inte säga av utredningstekniska skäl, säger åklagaren Lars Duberg.

Polisen efterlyser tips

Polisen skrev inledningsvis på sin hemsida att mannen har erkänt brott i förhör. Men enligt åklagaren Lars Duberg förnekar han brott.

Polisen efterlyser personer som kan ha sett händelsen eller gjort iakttagalser.

– Vi tror att det kan finnas fler personer som har gjort iakttagelser som vi inte kommit i kontakt med, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Häktningsförhandlingen kommer ske på torsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Brickebacken

Mer i ämnet