Foto: SVT

Man funnen död i lägenhet – en anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen hittades en person skadad, och som senare avled, i en lägenhet i Örebro. Åklagaren har anhållit en man i 30-årsåldern misstänkt för mord.

Polisen kallades till platsen av ambulanspersonal som vårdade en skadad person. Mannen avled senare, men i nuläget vet polisen inte vad dödsorsaken är och tekniker är på plats för att undersöka händelsen.

– Vi har anträffat en man död i en lägenhet på norr i Örebro. Åklagaren beslutade om att anhålla en misstänkt för mord vid 10-tiden, säger Christina Hallin, presskommunikatör vid Örebropolisen.

Polisen meddelar att den döde är identifierad och en man är anhållen skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

– Jag kan inte kommentera hur det gick till eller var mannen greps. Det är uppgifter som kommit fram i samband med utredningen hittills som gjort att han är anhållen, säger Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.