Man gripen efter polisjakt – körde på polisbil

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern är gripen efter en polisjakt natten till torsdagen. Mannen körde ifrån en kontroll och efterföljandet slutade med att den misstänkte körde in i en polisbil.

Det var vid tjugo över tre i natt som bilisten inte stannade vid en poliskontroll. Ett efterföljande startades och jakten på bilisten gick från Karlskoga mot Degerfors och sedan tillbaka mot Karlskoga igen.

Krockar med polisbil

På vägen svängde mannen in i ett område där polisen bedömde att det var säkrast att avbryta efterföljandet med anledning av hastigheten som hölls. Strax efter det vände dock bilisten och i mötet körde han in i polisbilen.

Mannen lyckades köra från platsen, medan polisbilen blev kvar. En annan patrull kunde dock stoppa mannen en bit därifrån.

Poliser fick uppsöka vård

Poliser i den krockade bilen fick uppsöka vården, men olyckan ska inte ha skett i någon högre hastighet. Mannen är nu misstänkt för rattfylleri, drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.