Foto: Stina Stjernkvist / TT

En anhållen för våldtäkt i Örebro – kunde gripas tack vare vittnen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern greps straxt efter midnatt misstänkt för våldtäkt i centrala Örebro. Tack vare vittnen på plats kunde mannen gripas kort efter händelsen. Han anhölls senare.

Enligt na.se ska den misstänkte mannen ha tvingat in en kvinna i en gränd i närheten av Stortorget straxt innan midnatt. Vittnen hörde sedan skrik från platsen.

– Ett vittne gick dit och då försvann gärningsmannen springande, men vittnet följde efter och han kunde strax därefter gripas av polis, säger Dan Sööder, befäl vid Örebropolisen.

Har inte behövt uppsöka sjukhus

Mannen har utfört handlingar som polisen jämställer med våldtäkt.

– Jag kan inte säga något om kvinnans skador, framförallt inte de psykiska, säger vakthavande befäl Johan Wallenius till SVT Örebro på lördagsmorgonen. Vi har hört henne men hon har inte behövt uppsöka sjukhusvård.

Misstänkt kommer att förhöras

Den misstänkte mannen greps 00:19 men förhördes först på lördagsmorgonen.

– Mannen är nu anhållen misstänkt för våldtäkt, säger Johan Wallenius vid 10:45 på lördagen.

Tre personer vittnen

Området där händelsen inträffade spärrades av och hundpatruller har sökt av platsen i jakt på bevis. 02:38 hävdes dock avspärrningarna.

– Men vi har inte hittat något på platsen, konstaterar Johan Wallenius.

Tre personer ska ha blivit vittne till händelsen och kommer även de att höras vidare under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.