Foto: TT

Man hotfull under larmsamtal – sa att han skulle skjuta folk

Publicerad

En man i 30-årsåldern ringde under lördagseftermiddagen till SOS och meddelade att han var beväpnad och att han skulle skjuta människor. Efter förhandling med mannen och en sökinsats hittades han på en bensinmack och kunde gripas av polis.

Telefonsamtalet till SOS-Alarm kom in klockan 17.48 på lördagen. En man var upprörd och hotfull i telefon.

– Han ringde in och sa att han var beväpnad och att han skulle skjuta folk. Han sa att han tänkte bli en ny Jackie Arklöv om polisen kom i närheten av honom. Vi jobbade ganska länge med att lokalisera honom. Han sa att han rörde sig i Vivalla. Vi fick identiteten på honom ganska snabbt och jobbade med förhandlare och kunde till slut lokalisera honom på en bensinstation, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Greps på bensinstation

Mannen som är i 30-årsåldern greps klockan 19.23 på lördagen på en bensinmack i Vivallaområdet, med en flaska med bensin som han nyligen fyllt enligt polisen.

– Han sa också i samband med att vi talade med honom förhandlingsmässigt att han skulle elda någonting i Vivalla, säger Persson.

Mannen anhölls under lördagsnatten och misstänks för närvarande för olaga hot och förberedelse till mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.