Fastighetens lägenheter totalförstördes i branden. Foto: Leonora Toplica / SVT

Man i 30-årsåldern döms för mordbrand i Svartå

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anhölls i samband med en fastighetsbrand i Svartå tidigare i år har nu dömts för mordbrand. Mannen är i 30-årsåldern och döms till fyra års fängelse.

Samtliga sex lägenheter i fastigheten, där det bedrevs ett stödboende, totalförstördes i branden 15 maj. Flera boende och personal befann sig i fastigheten när branden bröt ut strax efter 06.30 på morgonen, men ingen person kom till skada.

Ytterligare dom

Polisen hade redan kallats till platsen strax efter 06.00 efter larm om att mannen ska ha agerat hotfullt. När polisen väl var på plats upptäckte man efter en stund att fastigheten satts i brand och mannen kunde därefter gripas.

Utöver mordbrand, döms mannen även för olaga hot. I domen framgår det att han varken erkänt eller förnekat gärningen eftersom han inte har några minnesbilder från händelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Branden startade i en av lägenheterna och spred sig vidare till resterande fem lägenheter i huset. Foto: Leonora Toplica/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.