Passkontroll på Arlanda. (Obs: bilen är en arkivbild och har inget med texten att göra.) Foto: Alan Diaz/TT

Man missade sitt flyg – misstogs som efterlyst av polisen

Uppdaterad
Publicerad
En man från Örebro län får nästan femtusen kronor i ersättning av polisen. Mannen fastnade i en passkontroll på Arlanda och missade sitt flyg när polisen misstog honom som efterlyst.

Mannen skulle flyga till Bulgarien från Arlanda i juni i somras, men stoppades i passkontrollen. Enligt polisens utredning fick passkontrollanten träff med en man med samma namn och samma födelsetid som var efterlyst.

Då en databas låg nere kunde det inte omedelbart kontrolleras om mannen verkligen var den person som var efterlyst. När det kunde konstateras att så inte var fallet, hade mannen missat sitt flyg.

Bokade ny resa själv

Efter det ska polisen ha försökt hjälpa till att boka en ny resa, men det var dyra flygresor med lång restid. Istället skjutsades mannen till ett hotell där han spenderade natten. Dagen därpå bokade han en ny resa själv. Mannen har begärt ersättning på 8 717 kronor, men polisen bedömer att 4 795 är en rimlig ersättning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer