Foto: NIKLAS LUKS/TT

Man misstänkt för dubbelmord släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den man som under torsdagen anhölls i Örebro, misstänkt för dubbelmorden i Norrköping i december har släppts på fri fot.

Det skedde redan under torsdagen, det skriver P4 Östergötland som under kvällen var i kontakt med mannens advokat.

Mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Örebro, greps i samband med en större polisinsats i Örebro under torsdagen. Polis från Örebro samarbetade med polis i område Öst och genomförde flera husrannsakningar i Örebro.

Gängmorden i Norrköping

Försvagade misstankar

Enligt åklagare Karin Sandén är mannen misstänkt för dubbelmordet utanför en nattklubb i Norrköping i december. Männen som sköts ihjäl ska ha kopplingar till det kriminella nätverket No Surrender.

– Personen som anhölls igår är släppt. Personen släpptes i går kväll och efter att ha utfört flera utredningsåtgärder kunde jag konstatera att misstankarna försvagats. Personen är inte avskriven från misstankarna, men en ny bedömning kommer göras inom kort, säger Karin Sandén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet