Stort polispådrag i centrala Örebro igår. Foto: Peter Comstedt/SVT

Man misstänkt för mordförsöket i centrala Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En person är misstänkt för mordförsök efter det storbråk som bröt ut i centrala Örebro under tisdagseftermiddagen.

Det var i går eftermiddag som olika grupper hamnade i bråk med varandra. En person skadades så allvarligt att han fick föras till intensivvårdsavdelningen på USÖ. Enligt sjukhuset mår han efter omständigheterna gott.

Under onsdagsmorgonen har polisen gått ut med uppgifterna om att man har en misstänkt. Den misstänkte gärningsmannen ska enligt polisen vara bekant med offret.

– Det är den informationen vi kan gå ut med. Vad som ligger bakom vill jag inte spekulera i, säger polisens utredare för grova brott, Kristoffer Zickbauer.

Ingen person är ännu frihetsberövad. Hur många som deltagit i bråket är oklart.

Vill inte försvåra utredningen

Polisen är i dagsläget försiktiga att gå ut med närmare detaljer kring händelsen, för att inte försvåra utredningen. Uppgifter om att motivet till bråket skulle vara narkotikahandel menar polisens pressansvarige är förhastade slutsatser.

– Det finns inga belägg för det, säger Mats Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.