Man omkom i villabrand i Hällefors

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man omkom under söndagsförmiddagen i en villabrand i Hällefors.

– Vi gick in med rökdykare och hittade den avlidne personen, säger Peter Karlsson, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst.

Vid 10.20-tiden kom larmet om en villabrand i centrala Hällefors. Enligt Bergslagens räddningstjänst har en person anträffats död inne i huset.

– En person är tyvärr innebränd, bekräftar Peter Karlsson, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst.

När Räddningstjänsten kom till platsen skickades branddykare in i huset. Livet på den man som hittades i huset gick dock inte att rädda.

Förundersökning om brott  inledd

Räddningstjänstens släckningsarbete på plats blev inte särskilt omfattande eftersom branden mer eller mindre självslocknat. Kvar återstod bara att släcka en del glödbränder inne i huset. Däremot var det rökfyllt inne i villan.

– Huset har fått brand- och värmeskador, konstaterar Peter Karlsson på Bergslagens räddningstjänst.

Området är nu avspärrat för en teknisk undersökning. Polisen har också inlett en förundersökning om brott eftersom omständigheterna kring branden är oklara.

– Förundersökningsledaren kan inte utesluta att ett brott ligger bakom branden, men inte heller det motsatta, att det inte föreligger något brott, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör på Örebropolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.