Ännu ingen gripen för att ha skjutit 27-åringen. Foto: TT

Man skjuten i ansiktet i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man blev i går kväll vid 23.30 tiden skjuten i en lägenhet i Vivalla. När polisen kom satt kulan kvar i ansiktet och mannen fördes till sjukhus. Enligt uppgifter har han lämnat sjukhuset.

En maskerad gärningsman trängde sig in i en lägenhet och hotade personerna på plats. När de inte gick med på att ge honom medicin som han var ute efter, sköt gärningsmannen en person. Skottet som träffade i ansiktet sköts med någon typ av luftvapen.

– När vi kom till platsen satt kulan kvar i ansiktet på 27-åringen. Det kan vara ett luftvapen eller kolsyrevapen som använts, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Har lämnat sjukhuset

Efter att den skadade mannen vårdats på Universitetssjukhuset i Örebro är han efter omständigheterna i okej skick, enligt uppgifter från USÖ.

– Det senaste jag hörde var att han lämnat sjukhuset, säger Peter Persson vid halv sex tiden på onsdag morgon.

Polisen har inte lyckats gripa den maskerade mannen. Under natten har de pratat med vittnen, knackat dörr i området och sökt med polishund, men varken gärningsman eller skjutvapnet har hittats.

Platsen ingen slump

Enligt polisen misstänker de att det inte var en slump att gärningsmannen besökte just den här lägenheten.

– Nu fortsätter vi med att göra en inre spaning, vi kommer prata med fler grannar, säger Peter Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.