Foto: svt

Många korsar spåren när bommarna ligger nere

Uppdaterad
Publicerad

Resenärer utsätter sig för livsfara vid Laxå station. Bommarna vid järnvägsspåren är ofta nedfällda för länge, och många går över spåren trots risken för förbipasserande tåg.

Tågen vid resecentrum i Laxå kommer från två håll, och ofta i hög fart. Men bommarna fungerar inte alltid som de ska, utan ligger nere en längre stund. Staffan Jinnestrand såg i helgen hur passagerare tog sig över spåren trots nedfällda bommar.

– Problemet är ju att tågen passerar här med full fart, X 2000 tror jag går i 160 kilometer i timmen. Skulle det ha kommit i går när många barn och vuxna skulle passera övergången så hade det varit fruktansvärt, en katastrof, säger Stefan Jinnestrand.

Säkerheten på Laxå station

Ska ses över

Att bommarna inte fungerar är inte något nytt problem, fortsätter Stefan Jinnestrand.

– Jag tror att det var likadant när jag gick i skolan, och det var ganska länge sedan.

Till hösten kommer tiden då bommarna ligger nere att ses över, men Trafikverkets ombyggnadsplaner ligger längre fram i tiden.

– Under hösten kommer det åtgärdas att bommarna kommer ner en kortare tid, säger Fredrik Brokvist på Trafikverket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Säkerheten på Laxå station

Mer i ämnet