Foto: SVT

Många på plats för att få vaccinet först

Uppdaterad
Publicerad

Det var fullsatt i väntrummet hos Läkargruppen under morgonen och förmiddagen, med väntetider upp emot ett par timmar. Här började nämligen influensavaccineringen i dag.

Vaccineringen börjar först imorgon på vårdcentralerna, men hos Läkargruppen i Örebro startade man redan i dag. Och det är många som tagit tillfället i akt att få sin spruta redan första dagen.

– Det brukar vara hårt tryck redan från början med ganska mycket folk redan första dagen, säger Parik Jaensson som är chef och ansvarig för vaccinationsmottagningen på Läkargruppen.

Årets vaccin är ett så kallat fyrstammigt vaccin, och ska ha bättre täckning än det som användes förra året. Parik Jaensson tror att över 300 personer kommer att få sitt vaccin hos Läkargruppen bara i dag.

– Vi har två sjuksköterskor som vaccinerar hela tiden mellan 8 och 16, och en vaccination tar några minuter på sin höjd.

Tidigt ute

En av dem som var tidigt ute under morgon är Mary Kilhed.

– Jag vill ju inte få lunginflammation och bli förkyld, jag tycker det är bra att det finns. Jag trodde jag skulle vara först, men jag blev nummer 55, säger hon.

”Tror på vaccination”

Med nummer 64 på sin kölapp är Kristina Sandvall näst på tur in när SVT Nyheter Örebro besöker väntrummet.

– Jag tror på vaccination för att undvika att man blir sjuk, jag vaccinerar mig alltid och har gjort det så länge jag kan minnas. Influensa är inget vidare, säger hon när hon fått sin spruta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.