Foto: SVT

Många stöttar krisande KIF Örebro med pengar

Publicerad

Nedflytten från högsta serien har resulterat i stora intäktsbortfall för KIF Örebro som nu befinner sig i ekonomisk kris. Klubben startade därför en kampanj för att samla in pengar och det är många som har bidragit.

Det är drygt 250 privatpersoner som hittills bidragit med 62 000 kronor i insamlingskampanjen. Dessutom har flera privata företag tagit kontakt för att teckna partnerskap som kommer att bidra med 40 000 kronor.

Klubben skriver på sin hemsida: ”Totalt har vi på senaste veckan alltså fått in 102 000 kr tack vare era gemensamma insatser.”

Tappade 600 000

Men det är fortfarande ett stort arbete som återstår för att räta upp skutan. I och med nedflyttningen till Elitettan så drogs marknadsstödet på 600 000 från Örebrokompaniet in.

Den 23 september spelar KIF Örebro en så kallad ”Kronanmatch”, där företag går in med en summa per åskådare som kommer för att titta på matchen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer