Hampus Ericsson från Kumla är exalterad över att börja köra i British F4. Foto: SVT/Privat

Marcus Ericssons lillebror till British F4

Uppdaterad
Publicerad

Hampus Ericsson, lillebror till formel 1-föraren Marcus Ericsson, kommer börja köra i British F4.
– Jag är riktigt taggad, säger 15-åringen från Kumla.

Nu står det klart att Hampus Ericsson kommer börja köra i British F4 för Fortex Motorsports, detta efter att han under en längre tid har velat ta steget från karting upp till bilar.

– Det här mästerskapet är väldigt tävlingsinriktat och banorna ser mycket intressanta ut. Att tävla mot duktiga förare i ett sådant här mästerskap är vad varje förare vill för att etablera sitt namn, säger Hampus Ericsson i en intervju på British F4:s hemsida.

Stora karriärsmål

Den unga Kumlaförmågan satsar stort på framtiden och målet är att en dag fulllt ut gå i sin brors fotspår och tävla i formel 1. Men under sitt första år ligger hans fokus på träning.

– Jag är riktigt taggad och glad över att få köra i British F4. Jag kan inte bärga mig inför mitt första race i Donington Park, säger Hampus Ericsson till Birtish F4.

Stora förhoppningar

Och förhoppningarna på det nya namnet är stora.

– Hampus har varit väldigt tävlingsinriktad under sin karting-karriär och jag tror att han har allt som krävs för att lyckas när han nu går över till bilar, säger Richard Dutton vid Fortec Motorsports.

”Mitt gamla lag”

Även brorsan Marcus Eriksson är exalterad över nyheten.

”Fantastiska nyheter! Min yngsta bror Hampus kommer köra i British F4 i år med mitt gamla lag Fortec Motorsports. Lycka till grabbar!”, skriver han på Twitter.

Stolt pappa

Pappa Thomas Ericsson säger att nyheten blivit större än vad man trott, men att man ska låta yngsta sonen utvecklas i sin egen takt.

– Det ska bli mycket spännande. Han styr helt själv utifrån hur kul han tycker det är. Vi vet inte vad det kommer sluta med, men det är helt klart stort för honom, säger han till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer