Markus fast i Laxå: ”Inga tydliga besked”

Publicerad

Efter att en skogsbrand bröt ut längs banvallen i Finnerödja under fredagen stoppades tågtrafiken på sträckan och ett tåg fick bogseras till stationen i Laxå.
– Tågvärdinnan är förtvivlad, säger Markus Hansson som fastnat i Laxå.

Markus Hansson fastnade i Laxå och hade när vi pratade med honom varit fast där i fem timmar. När han skulle komma hem var oklart.

– Vi började resan i Abisko igår och skulle varit hemma i Varberg nu, vid fem. Vi tog nog ut segern lite i förskott i och med näst sista bytet och tänkte att nu är vi snart hemma, men sen fastande vi här i Laxå efter stoppet därpå, säger han.

”Tågvärdinnan är förtvivlad”

Eventuellt kommer de kunna vara hemma vid nio, genom omvägar via Katrineholm, men läget är oklart. Andra uppgifter är att ersättningsbussar kommer vid 23.

– Det är inga tydliga besked när vi kommer härifrån. Tågvärdinnan är förtvivlad. Vi har inte fått några alternativ och vi känner oss ganska bortglömda.

Vid sextiden meddelade räddningstjänsten att branden påverkar så pass mycket att tågen kommer rulla igen först under lördagen, men prognosen kan ändras.

– Vi har barnvakter hemma så så sett är det ingen panik, säger Markus Hansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränder - Örebro län

Mer i ämnet